dinsdag 15 januari 2013

Op bezoek in Bocanda





het bezoek start met een bavardage midden in het dorp


op het veld van Elise


de pepinière


cacaooogst


de zaden van de cacao: het vliesje eromheen is superlekker

de voorzitter draagt een voor ons bekend Tshirt!




We geven je een fotoverslag van een heerlijke middag in het dorp Bocanda. We kregen de kans om uitgebreid met de producenten te spreken over hun recente verbeteringen aan de velden, met steun van Oxfam. En we gingen ook op het terrein kijken naar de resultaten. We bezochten:
-het veld van Elise: zij kreeg haar land tien jaar geleden van haar vader. Ze werkte er al zeer hard in en investeerde in de aanplant van jonge cacaobomen. Met succes. Zij levert als vrouw rechtstreeks aan Kavokiva
-de pepinière, waar de nieuwe cacaoplantjes worden opgekweekt. Jean-Marie houdt zich hiermee bezig. Na een gevolgde vorming is hij aan de slag gegaan met een bijzonder mooi resultaat als gevolg
-het veld van de voorzitter: wat een biodiversiteit hier in de velden: tijdens onze wandeling zien we cacao, koffie, ananas, avocado, banaan, cahsew, cassave, yam, sinaasappels, taro, palmolienoten.

De volgende twee dagen zal je weinig terugvinden op de blog, want we vertrekken morgen naar de dorpen waar we zullen participeren aan het dagelijks leven en ook zullen blijven overnachten.


Hier nog enkele foto's van de overweldigende biodiversiteit (hmm lekker fruit) in Bocanda







Geen opmerkingen:

Een reactie posten