vrijdag 11 januari 2013

Het vertrek naar Abidjan


Vrijdagmiddag stegen Fanny en Lief op voor een 14 daags bezoek aan onze Cacaopartner, Kavokiva, in Ivoorkust. Ze nemen heel wat educatief en actiemateriaal mee naar onze partner. 

De kinderrechten tentoonstellingsposters die in onze tuin hangen werden vertaald in het Frans.  De youtube filmpjes die we maakten naar aanleiding van ons kinderrechten knutselatelier tijdens de Speeldag en op de opening van Newtopia hebben we gebrand op DVD's. 

http://www.youtube.com/watch?v=HAu2ME86cHY&feature=youtu.be

Fotoboeken werden aangemaakt om onze werking en winkel aan onze lokale producenten, de cacao-boeren en hun kinderen voor te stellen.  Meer dan 40 kilo sleuren  deze vrijwilligers mee naar Abidjan en daarna verder naar Gonaté waar de zetel van  Kavokiva is gevestigd. Maar vooral nemen ze heel wat wensen en boodschappen mee van onze Mechelse Wereldwinkel vrijwilligers. Want samen zijn we in onze inzet voor eerlijke handel een grote groep mensen overal ter wereld gedreven door eenzelfde ideaal : handel in en uit respect voor elkaar.


Ze zijn veilig geland en werden opgewacht door niemand minder dan de ons bekende Mariam Touré. Zij was voor ons de afgelopen 2 jaren het gezicht van onze Cacaopartner en de stem die ons warm maakte voor deze unieke band tussen Mechelen en Kavokiva. De volgende 3 dagen neemt ze Lief en Fanny mee op tocht door Abidjan voor aleer ze verder zullen doorreizen naar de plantages van onze cacaopartner.

Fanny schreef om 23.04u: We zijn moe, maar hebben nog even geprobeerd of internet hier werkt. En, ja dus. We zijn net iets gaan eten, op ons verzoek. We aten tskeke (wat Mariam een avond bij ons maakte) en loko (gebakken banaan). We hebben wat proberen te praten over hoe het hier loopt, het programma enz... Morgen ontmoeten we Mariam opnieuw en gaan vrouwenprojecten in Abidjan bezoeken. zondag of maandag vertrekken we naar Gonaté (samen met Atti). We hebben al wat proberen duidelijk te maken wat we daar graag willen doen: Dago kan zich daar iets bij voorstellen en Mariam ook, maar Fatima is blijkbaar nieuw en doet dit voor het eerst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten